Pentru ca aveti nevoie de traduceri inteligente

Servicii de interpretariat

Servicii de interpretariat – Centrul de traduceri Intelligent Translation oferă clienților la cerere, interpreți de limbi străine ce vă ajută în întâlniri de afaceri, tranzacții notariale, conferințe și în orice ocazie necesară pentru a înțelege imediat o discuție sau un text scris tradus pe loc. Serviciile de interpretariat înseamnă transpunerea mesajelor comunicate verbal dintr-o limbă în alta, fie consecutiv, adciă după câte un enunț al vorbitorului, fie simultan, în timpul discursului vorbitorului. În acest caz, traducerea va fi mai curând o adaptare rapidă a textului original, cu dorința de a transpune ideile principale ale vorbitorului.

Interpretul este in realitate mult mai solicitat în meseria sa, decât traducătorul. Acesta din urmă trebuie să lucreze cu dicționarele aproape, pentru a transpune cât mai fidel textul original,  în timp ce un interpret lucrează instantaneu cu vocabularul avut la dispoziție în memorie. Intr-un astfel de caz, se face simțită pe deplin expertiza lingvistică dobandită și capacitatea interpretului de a se adapta la situații destul de stresante, întrucat de foarte multe ori o frază dintr-o anumită limbă este redată cu totul diferit într-o altă limbă.

Spre deosebire de traducători, care au de obicei un deadline permisiv pentru a realiza traducerea exactă a unui document dintr-o limbă în alta, interpreții trebuie să se adapteze momentului, să își folosească excelent memoria pentru a facilita transmiterea mesajului pe înțelesul participanților la conversație. În plus, interpretul trebuie să treacă de la traducere dintr-o limbă străină în limba maternă, la retroversiune din limba maternă în limba străină, ceea ce crește semnificativ gradul de dificultate. Aceasta înseamnă adaptabilitate și folosirea tuturor resurselor avute în acel moment la dispoziție.

In ce situatii aveți nevoie de serviciile unui interpret?

Interpretul vă ajută să înțelegeți instant un vorbitor de o limbă străină, într-o conversație de orice tip : verbală prin telefon sau nu, prin mesaje sau conversații orale on-line. De exemplu, puteți solicita servicii de interpretariat în întâlniri și conferințe de afaceri, în prezentări ale unor clienți externi, seminarii la nivel internațional, în conversații telefonice externe cu clienți sau autorități pentru solicitare de informații, în încheierea unor contracte notariale cu persoane străine sau în conversații telefonice de stabilire a unor afaceri viitoare. După cum se observă, principalul sector ce beneficiază de avantajele interpretariatului este sectorul de business. Parteneriatele externe impun întâlniri de afaceri periodice, la care obiectivele comune și planurile stabilite trebuie să fie înțelese pe deplin de către toți membrii participanți.